Over ons

Over ons

Terras TuinUitzichtUitzichtSchippershuisSchippershuisTerras Schippershuis

Concept

De Zimmer is een ontmoetingsplaats op een unieke locatie aan de binnennete met zicht op natuur en De Zimmertoren. We brengen gevarieerde, gezonde en vooral verse bites afhankelijk van het seizoen.

Zoeken jullie een unieke locatie met een prachtig tuinterras aan het water en een gezellig schippershuis voor een receptie, bedrijfsfeest, communie of lentefeest in het hartje van Lier? De Zimmer is hiervoor de ideale plek.

De Zimmer zal doorgaans alle dagen geopend zijn behalve op donderdag.
In de zomermaanden zijn we langer open om te genieten aan het water.

Geschiedenis

Het Schippershuis heeft een roemrijke geschiedenis toen palingvissers zich met het tij lieten mee varen om paling te vangen. De vissers kwamen na hun vangst in het Schippershuis een stevige pint te pakken. In 1838 werd het Schippershuis bewoond door Mart. Fr. Van Rickstal die tapper en koopman was. Hij hield er ook een roepzaal en het Schippershuis was een zeer druk bezochte herberg. Met Schipkeskermis werden onder de bomen sfeervolle lampions en guirlandes aangebracht. De Zimmertoren en ‘De Zimmer’ zijn eveneens gevestigd aan de historische Sint-Jansbrug waarvan de eerste stenen in 1420 gemetseld werden.

Op zoek naar een unieke locatie?

Contacteer ons